Even laden... Een ogenblik geduld a.u.b.

LAB54 is bezig met het neerzetten van een vast assortiment. We werken toe naar een vast assortiment van een zestal bieren. Deze worden aangevuld met seizoensproducten, en eenmalige brouwsels.

BRAVE NEW WORLD
American Pale Ale – 6,0% ABV

Frisse pale ale naar amerikaanse stijl. Goed doordrinkbaar en in balans. In de USA begon de craft beer revolutie. Kleine brouwerijen hebben de bierwereld op zijn kop gezet. Ons eerbetoon hieraan is het brouwen van een American Pale Ale: hét kind van de craftbeer revolutie. onze Brave New World.  

Geur en smaak: Caramel met citrus en bloemen.

LONDON CALLING
Porter – 5,0% ABV

London style porter. Donkere kleur vanwege de vele gebrande Britse mouten. East kent Goldings en Fuggle hop.  Smaak/aroma van geroosterd brood, chocolade en caramel.  De naam van dit bier alsmede het ontwerp van het etiket is onze moderne interpretatie. Zoals de punkers van The Clash ooit zongen: “London Calling to the underworld!”

Geur en smaak: koffie, geroosterd brood & chocolade

SAMURAI
Japan Pale Ale – 6,6% ABV

Onze variant op een IPA. We gebruiken een aantal ingrediënten die typisch zijn voor Japan: rijst, een typisch japanse hop (Sorachi Ace) en Sancho peper. Daarnaast is dit bier niet vergist met een biergist, maar met een traditionele Sake gist. Deze gist geeft het bier een iets kruidige aroma. De Sorachi Ace zorgt voor een aroma wat doet denken aan dille en witte bloemen. De Sancho peper geeft een lichte tinteling op de tong. 

Geur en smaak: Dille, witte bloemen en een tinteling van de peper.

TICKET TO THE TROPICS
IPA – 6,4% ABV

Goudgele India Pale Ale. Fluweelzacht door de toevoeging van tarwe- en roggemout. Flink wat Citra hop geeft aroma’s van tropisch fruit en een fris bittere afdronk. De zomer in een glas!

Geur en smaak: Grapefruit, meloen & passievrucht

Seizoensbieren / Speciale edities

HAARDVUUR
Smoked Ale – 7,1% ABV

Vol, amberbruin bovengistend rookbier. Rokerig en tikje kruidig door gebruik van rogge, jeneverbes en laurier. Speciaal gebrouwen voor de Nijmeegse Bierfeesten.
Geur en smaak: rokerig, kruidig en verwarmend.